De Alruin is vrij toegankelijk in overeenstemming met de huidige corona-maatregelen, wat betekent : 1 klant per keer (of 2 uit hetzelfde gezin) in een beperkt tijdsbestek en met mondmasker. De winkel is toegankelijk tijdens de openingsuren, d.w.z. zonder afspraak. 

Openingsuren zijn :

Dinsdag van 11u00 tot 17u00
Woensdag van 11u00 tot 17u00
Vrijdag van 11u00 tot 17u00
Zaterdag van 10u00 tot 17u00        
Maandag, donderdag en zondag gesloten.  

Intussen : hou het veilig en zorg goed voor jezelf en je naasten. 

De Alruin is uitzonderlijk gesloten van dinsdag 19 oktober tot en met woensdag 27 oktober.

Locatie : 

In het hartje van Mechelen, op wandelafstand van de Grote Markt. Goed bereikbaar vanuit de E19, afrit Mechelen-Noord, richting Centrum (voorbij kruispunt McDonalds) aan de eerstvolgende lichten rechts. De Sint-Katelijnestraat is één van de oudste straten van de stad Mechelen, die rechtstreeks leidt naar de historische stadskern met de Sint-Romboutstoren en de gezellige Grote Markt. De Alruin is gevestigd in een historisch gebouw, gekend als het "Huis der Waghevens", vlakbij het Groot Begijnhof. Het is een herkenbaar gebouw dankzij haar middeleeuwse opbouw met een houten voorgevel. Het is een erkend monument, daterend van de 15e eeuw. In dit unieke kader biedt de Alruin toegang aan alle geïnteresseerden in de wondere wereld der mineralen.

Waar parkeren?

De winkel is steeds bereikbaar. Parkeren met wagen is makkelijk op Rode Kruisplein, Guido Gezellelaan of Carrefour parking. Alternatieve, betalende parkings zijn Parking Wollemarkt of Parking Grote Markt. Vandaar kan je steeds te voet richting Sint-Katelijnestraat. De winkel is op slechts 2 minuten wandelen.

Kaart